Deși nu știm când va ajunge la final, putem avea toata siguranța că pandemia pe care o traversăm deja de un an va influența piața construcțiilor și anul acesta. Chiar dacă prețurile de pe segmentul rezidențial au crescut în ultima vreme, doritorii de locuințe noi sau cei care ar vrea să facă investiții imobiliare nu au fost prea afectați de menținerea cotei TVA la valoarea de 19%. Unii dintre cumpărători, însă, au fost nevoiți să intre în șomaj tehnic, iar din această cauză nu au mai fost eligibili la contractarea unui credit. În clipe în care incertitudinea pare să-i afecteze atât pe dezvoltatori, cât și pe cumpărătorii din piață, este util să ai alături de tine experți în domeniu. În rândurile de mai jos, recapitulăm efectele acestei perioade și trecem în revistă atuurile pe care le poate oferi un broker de credite.
Vezi 👉 AICI cum te ajuta un CALCULATIR DE RATE
Ce efecte are pandemia asupra pieței imobiliare românești
Prin ce instrumente poți dobândi mai rapid o locuință
Ce perspective există
Ce efecte are pandemia asupra pieții imobiliare românești
Una dintre cele mai clare consecințe ale situației pe care cu toții o traversăm este nevoia unei locuințe mai spațioase. Cam toți am vrea o cameră în plus, în care să ne putem face treaba de acasă, fără să-i încurcăm pe ceilalți membri ai familiei. Dorința de mai bine se leagă și de nevoia apropierii de natură, iar tot mai mulți dintre români nu ar refuza o curte, în care pauza de la prânz să poată fi savurată pe deplin. Interesul sporit al clienților, atât în legătură cu apartamentele, cât și în privința caselor cu grădină, a dus la o creștere a prețurilor cu 5%. Mai mult, reducerea cotei de TVA, de la 19%, până la un prag de 5%, aplicată pentru locuințele cu o valoare de până la 140.000 de euro, a fost amânată de Guvernul României.
Decizia a venit după ce legea 227/2015, care ar fi trebuit să-i ajute pe cumpărători și care surclasa și plafonul inițial, de 450.000 de lei, fusese promulgată de președintele României. Explicația adusă de Guvernul României a fost aceea că ridicarea plafonului de referință pentru prețul unei locuințe cu TVA de 5%, de la 92.000, la 140.000 de euro, ar fi un efort prea mare pentru bugetul statului. În aceste condiții, doritorii unei locuințe se îndreaptă către soluții care să le ușureze întregul proces. Numai în țara noastră, cca. 25 de oameni din 100 recurg la un broker de credite. Printre motivele pentru care aceștia apelează la specialiști se numără următoarele:
- economia de timp și de bani;
- consultanța juridică gratuită;
- oferirea de soluții alternative;
- asistența la întocmirea dosarului și medierea în procesul de aprobare a acestuia;
- informarea permanentă a clientului cu privire la progresul dosarului.
Vezi categoria noastră de ▶ GHID DE CREDITARE
Prin ce instrumente poți dobândi mai rapid o locuință
Etapele care te ajută să te transformi din potențial cumpărător în proprietar al unei locuințe nu sunt foarte multe, dar implică eforturi pe care le poți face mai ușoare, prin câteva decizii simple. Astfel, vei începe cu acele condiții pe care le consideri obligatorii. Aici intră localizarea, numărul de camere sau prețul minim al imobilului. Precalificarea pentru un credit poate fi bifată mai rapid cu ajutorul unui broker, iar tot acesta va face verificarea actelor necesare, din punctul de vedere al normelor juridice, în mod gratuit.
Tipurile de venituri eligibile, care te pot califica drept contractor al unui credit, sunt cele pe care le obții din salarii, pensii și activități de PFA, precum și din drepturi de autor ori chirii, dividende sau dacă ai un contract desfășurat în străinătate. Cu o rată de aprobare a dosarelor depuse în bănci de 90% după analiza brokerului și cu o acoperire integrală a tipurilor de proprietăți, din punct de vedere juridic și în ceea ce privește vechimea imobilului, KIWI Finance îți pune la dispoziție un departament de procesare, cu rol de interfață între client și bancă, dar și de consiliere în privința actelor. În funcție de detaliile pe care i le vei furniza brokerului tău, varianta pe care ți-ar putea-o pune la dispoziție se regăsește în următoarele:
creditul ipotecar: cu 190 de variante de produse disponibile, această soluție de finanțare poate fi personalizată, iar brokerul garantează întocmirea dosarului, susținerea acestuia în fața băncii și suportul permanent, până la utilizarea creditului.
creditul de construcție: singura ofertă de acest tip de pe piața din România, creditul de construcție îți permite să-ți construiești casa cu ajutorul unei firme sau în regie proprie, fără o garanție suplimentară. Ai posibilitatea de a stabili numărul de tranșe și beneficiezi de aprobare rapidă.
Află AICI cum poți intra în contact cu un ➤ BROKER DE CREDITE
Ce perspectivă există
Cu un început relativ timid, 2021 ar putea menține creșterea generală a prețurilor din piață, ce s-a făcut remarcată în cursul anului trecut. Potrivit unui studiu Erste, România ar avea nevoie de nu mai puțin de 29 de ani pentru a anula diferența față de grupul țărilor EU15, din punctul de vedere al locuințelor pentru populație. În consecință, interesul manifestat de cumpărătorii români este mare, în ciuda unei creșteri a prețului pe metru pătrat, pe care specialiștii o prognozează a depăși pragul de 1.500 de euro, până în anul 2023.
Cu soluții de finanțare flexibile și rapide, achiziția sau construirea unei locuințe reprezintă un obiectiv palpabil. De la obținerea unei oferte comparative și până la semnarea contractului, procesul de creditare este mult accesibilizat de expertiza unui broker de credite.
Lasă un comentariu