Creditul pentru modernizarea locuinței – de ce este important și cum aplici pentru el

25 noiembrie 2021 | autor:

Au trecut mai bine de 10 ani de când ai renovat casa ultima dată sau, pur și simplu, îți dorești să faci un upgrade stilului de amenajare, ca să fii în pas cu cele mai noi tendințe de design? Atunci este momentul perfect să îți modernizezi locuința. Poți să-ți pui în practică și cele mai îndrăznețe idei, dar pentru a obține rezultatul visat, este nevoie să-ți construiești o strategie în ceea ce privește bugetul alocat, tipul lucrărilor de renovare, timpul pe care vrei să-l rezervi proiectului tău ori decizia de a face totul pe cont propriu sau cu ajutorul unei firme specializate.  Din perspectiva financiară, un credit pentru renovarea locuinței poate fi o soluție ca să dai o nouă față casei tale, fără a pune presiune foarte mare asupra bugetului lunar. 

Ca să înțelegi mai bine ce presupune întregul proces de creditare și ca să te asiguri ca iei cele mai bune decizii pentru tine și cei dragi, este important să apelezi la serviciile unor specialiști, precum cele oferite gratuit de brokerii KIWI Finance. Un broker de credite îți va fi alături și te va ajuta să faci alegerile potrivite, să economisești timp și bani și să cunoști toate ofertele și alternativele pe care le ai la dispoziție. În plus, beneficiezi și de consultanță juridică și de un aliat de încredere în relația cu banca și terțele părți implicate. 

AICI poți intra în legătură cu un ⏩ BROKER CREDITE

În cele ce urmează, îți explicăm pe larg de ce este util să iei un credit pentru renovarea casei, care sunt condițiile pe care ar trebui să le îndeplinești ca să poți primi împrumutul dorit și cum aplici pentru un astfel de credit. 

De ce să iei un credit pentru renovarea casei

Cum te ajuta un credit

Reamenajarea casei este un proiect de amploare, care poate presupune costuri destul de mari. Cea mai simplă metodă prin care nu ești nevoit să amâni lucrările de reparații sau renovare la infinit este un credit de modernizare a locuinței. Este vorba despre un împrumut bancar ca oricare altul, cu o valoare ce poate atinge și 200.000 de lei, de exemplu, și pe care îl poți obține simplu și rapid. 

Practic, dacă un credit ipotecar este una dintre cele mai folosite metode pentru achiziționarea unei locuințe, un credit pentru renovare te ajută să aduci un plus de confort în căminul tău și să regândești designul interior. 

Sunt mai multe bănci care oferă credite pentru renovarea casei sau apartamentului, indiferent că optezi să faci lucrările pe cont propriu sau prin intermediul unei firme. Valoarea acestor împrumuturi variază, la fel și perioada de plată, care se poate desfășura pe parcursul a 5-10 ani, în funcție de condițiile băncilor, 

Ca să alegi cea mai bună variantă pentru nevoile tale, dar și ca să-ți poți gestiona eficient resursele financiare, în funcție de ratele pe care le vei avea de achitat, este esențial să studiezi cu atenție ofertele și să cunoști toate condițiile de creditare și de rambursare a împrumutului. Un simulator de credit online te ajută să faci un calcul rapid.

Găsești AICI ⏩ CALCULATORUL DE RATE KIWI FINANCE 

Care sunt condițiile de eligibilitate

Conditii de eligibilitate

Un credit pentru modernizarea locuinței are aceleași condiții de acordare precum orice alt tip de credit și va trebui să garantezi cu ipoteca pe imobilul pe care îl renovezi. Chiar dacă fiecare instituție bancară are propriile reguli și îți poate solicita documente și informații ușor diferite sau suplimentare pentru a-ți da împrumutul, există câteva condiții de eligibilitate comune, cum ar fi:

  • să nu figurezi în evidența Biroului de Credit sau a Centralei Riscului de Credit ca rău-platnic;
  • să nu depășești vârsta de 65 de ani în momentul încheierii perioadei de creditare;
  • să fii cetățean român și să ai domiciliul stabil în România;
  • să poți face dovada unor venituri constante și stabile;
  • să fii proprietar sau coproprietar al imobilului pe care vrei să-l modernizezi.

Dacă ambițiile tale de renovare sunt mari și ai nevoie de o sumă consistentă pe care nu o poți achita în cel mult 5 ani, te poți orienta spre creditul ipotecar pentru renovarea locuinței. În această situație, vei garanta împrumutul cu locuința. Pentru împrumuturile mai mici, poți opta pentru un credit fără ipotecă. 

Pe site-urile băncilor găsești toate informațiile de care ai nevoie. Ca să te asiguri, însă, că le și înțelegi foarte bine și că faci alegeri inspirate pentru tine și cei dragi, este bine să apelezi la un broker de credite KIWI Finance. Acesta te susține în demersul tău, astfel:

  • îți acordă suport personalizat pentru ca tu să alegi creditul potrivit – concret, îți va prezenta și explica mai multe oferte bancare și, împreună, veți găsi cel mai avantajos credit, în funcție de cerințele și nevoile tale; 
  • întocmește dosarul de creditare – economisești timp, pentru că nu ai de făcut decât un singur drum la bancă; de restul documentelor, se ocupă brokerul de credite;
  • îți oferă consiliere juridică – nu ai grija verificării documentelor și nici a colectării tuturor actelor de care ai nevoie;
  • face totul gratuit pentru tine – brokerul este comisionat de bancă, doar după ce ți-ai atins obiectivul, adică să primești creditul pentru modernizarea locuinței; 
  • te ajută să-ți crești șansele de a obține creditul dorit – înțelegerea condițiilor de eligibilitate și de creditare este foarte importantă ca să și obții ce îți dorești; știm că vrei să pleci la drum cu un partener de încredere, așa că este bine să știi că experții în creditare KIWI Finance au o rată de aprobare a dosarelor de 90%.

Cum aplici pentru un credit de modernizare a locuinței

Cum aplici pentru un credit de modernizare a locuintei

Procesul diferă de la o bancă la alta. În principiu, pentru a putea aplica la un credit destinat reparațiilor și renovărilor din casă, ai nevoie de mai multe acte, printre care actul de identitate si declarația de venit.

Băncile au acces direct la evidențele ANAF și la Biroul de credite și, în loc de declarația de venit, îți pot solicita un acord ANAF, pe care îl vei primi și îl vei semna la sediul băncii respective. Pentru că fiecare instituție bancară are propriile regulamente, este posibil să ți se ceară și alte acte. 

Un credit pentru modernizarea locuinței este un instrument financiar care te va ajuta să renovezi casa sau să faci reparațiile de care ai nevoie, exact în momentul în care îți dorești, fără să creezi dezechilibre majore în bugetul familiei. Reține că este esențial să ai lângă tine un partener de încredere, așa cum sunt profesioniștii KIWI Finance, care să te ghideze, astfel încât să iei decizii în cunoștință de cauză și să faci cele mai bune alegeri financiare. 

Calculator de rate KIWI Finance

Intră pe calculatorul de rate pe care ți l-am pregătit și vezi cam ce rată ai putea avea la creditul pe care ți-l dorești.

Calculează acum

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *