Bănci care acordă credite cu venituri din străinătate 2022 – oportunități de finanțare

7 februarie 2022 | autor:

Uite un obiectiv frumos cu care să începi 2022: o locuință a ta, pe care să o amenajezi după bunul plac. Este și realist? Aflăm în cele ce urmează și începem cu un pont: nu trebuie să depui efort și să pierzi timp cu analiza pe cont propriu a tuturor ofertelor bancare pentru care ești eligibil.

Știm pe cineva care te ajută gratuit. Și are o rată de succes de peste 90% în aprobarea dosarelor de creditare. Fă cunoștință cu brokerul tău de credite KIWI Finance. 

Modalități de contractare a unui credit cu venituri din străinătate

Creditele ipotecare au devenit un subiect intens abordat în ultimii ani. Categoria de persoane care manifestă interes în mod special sunt și cetățeni români cu venituri din străinătate.

Dacă te regăsești în această categorie de clienți, e bine de știu că există câteva particularități în felul în care băncile acordă credite ipotecare. De asta vrei să ai alături un expert în creditare care știe să-ți reprezinte interesele în fața băncilor și te ajută să iei cea mai bună decizie. 

Condiții de eligibilitate generale

Pentru a obține un credit cu venituri din străinătate, indiferent că este credit ipotecar sau de construcții, trebuie să întrunești anumite condiții. Iată câteva condiții relevante pentru accesarea unui credit:

  • să ai cetățenie română sau să fii căsătorit cu o persoană cu cetățenie română, în cazul în care nu deții tu cetățenia română;
  • să ai venituri reale pe care să le poți dovedi cu documente;
  • să nu fii înregistrat ca rău-platnic la Biroul de Credite;
  • să nu depășești limita de vârstă impusă de instituția financiară (de obicei, este luată  în calcul vârsta de pensionare);
  • să ai un codebitor în România în cazul în care ți se va solicita acest lucru.

Documente necesare

Pentru a-ți fi aprobat dosarul, va fi necesar să furnizezi o serie de documente cu caracter relevant pentru credit. Așadar, vei avea nevoie cel puțin de:

  • contractul tău de muncă tradus și eventual legalizat;
  • o adeverință de salariu pe ultimele 6 luni de muncă;
  • echivalentul unei fișe fiscale, eliberate de autoritățile din țara în care lucrezi sau declarația fiscală pe venit.

Sunt necesare cel puțin cele 3 documente de mai sus, dar lista completă a unui dosar de credit corect și complet întocmit depășește câteva zeci de documente ce trebuie ordonate. Brokerul de credite KIWI Finance cunoaște de la A la Z cerințele specifice ale fiecărei bănci în parte și – stai fără griji! – se ocupă de dosar cap-coadă.

Ce dobânzi sunt practicate

Dobânzile creditelor ipotecare sunt fie fixe, fie variabile, în funcție de tipul creditului ipotecar. În cazul creditului cu dobândă fixă, cea din urmă devine variabilă după o anumită perioadtă, stabilită în prealabil. Valoarea dobânzii variabile depinde de fluctuația indicilor de referință IRCC, ROBOR și EURIBOR. Creditele pentru construcții au o dobândă variabilă.

Tipuri de credite pentru cetățenii cu venituri din străinătate

Cetățenii care au venituri realizate în străinătate pot obține un credit ipotecar sau unul de construcții, în lei sau în euro, deși opțiunea în lei predomină pe piața bancară idn România.

Eligibilitate credit cu venituri din strainatate

Credit ipotecar

Creditul ipotecar poate fi obținut și de către persoanele cu venituri din altă țară, însă condițiile de eligibilitate prezintă anumite particularități. Ce condiții credit ipotecar trebuie să îndeplinești?

Credit de construcții

Creditul de construcții ți se potrivește dacă vrei să construiești o casă după gusturile tale. Oportunitatea de a-ți proiecta locuința așa cum ai visat mereu nu este de ratat. Înainte de a aborda acest tip de credit, este bine să cunoști modul de desfășurare al procesului. 

Inițial, trebuie să găsești un teren pe care să construiești casa, apoi să aplici pentru credit. Nu trebuie să îți faci griji în privința echipei care va construi casa, pentru că instituția care te finanțează te poate ajuta în acest sens, anume în contractarea unei echipe de specialiști. Banii vor fi deblocați treptat, în tranșe.

Cadrul legislativ aplicabil

Indiferent de instituțiile la care apelezi, există un cadru legislativ căruia se supune întregul proces de acordare a creditului. Legea aplicabilă este OUG nr. 18/2018, mai exact, Codul Fiscal.

Bănci care acordă credite cu venituri din străinătate 2022

Piața financiară este predominantă de instituții bancare și bănci românești cu capital străin, care acordă credite. Având în vedere cererea în creștere a creditelor de către persoanele cu venituri în străinătate, ofertele sunt care mai de care mai competitive. Particularitățile specifice acestora, cum sunt dobânda și perioada de creditare, constituie un avantaj demn de luat în calcul.

Însă cui te adresezi atunci când ai nevoie de un asemenea credit? Deși primul impuls este să mergi la ghișeul băncii de la parterul blocului sau la banca cea mai prietenoasă din social media, este indicat să consulți un specialist care are cunoștințe în domeniu. Brokerii de credite KIWI Finance joacă un rol important în succesul demersului tău.

Un broker de credite KIWI oferă consultanță financiară în vederea obținerii creditelor, indiferent dacă obții venituri în România sau în străinătate. Vei fi ghidat pe tot parcursul procesului de  achiziție a unei locuințe sau a obținerii unui credit de construcție. În plus, serviciile intermediate de brokerii KIWI Finance sunt gratuite.

Credit de constructii

Oportunități de finanțare prin KIWI Finance

Brokerul de credite KIWI Finance te ajută să accesezi un credit ipotecar sau unul de construcții.

Brokerul de credite te ajută în planurile tale și chiar îți ușurează sarcinile. Atunci când te hotărăști să îți clădești pe cont propriu căminul, te poți confrunta cu o serie de greutăți, mai ales că e imposibil să le cunoști pe toate, începând de la documentația necesară, până la retușurile finale.

În acest caz, brokerii KIWI Finance se va ocupa de formalitățile de creditare pentru construcția casei visurilor tale. În colaborarea cu brokerul de credite, vei beneficia de consultanță constantă și de suport juridic. 

Banii sunt deblocați în tranșe, în funcție de finalizarea etapelor de construcție. În acest caz, tot ce ai de făcut este să te concentrezi pe aspectele ce țin de planul de construcție. Sarcinile par mai ușoare și  planurile se vor materializa mai rapid, dacă vei apela la serviciile profesioniștilor.

Creditul ipotecar poate fi contractat pe o perioadă de maximum 30 de ani. Consilierul KIWI te va sfătui în privința alegerii băncii și a aspectelor financiare specifice. Astfel, nu riști să interpretezi greșit clauzele și termenii bancari, iar procesul de achiziție a locuinței poate fi scurtat. 

Având în vedere faptul că serviciile oferite de KIWI sunt analiza dosarului și susținerea la bancă, este important să știi că vei fi verificat la Biroul de Credite. Acesta centralizează date despre persoanele care fac împrumuturi de-a lungul timpului. În cazul în care ai un istoric negativ, precum întârziere la plata ratei, instituția care te creditează va afla acest lucru. 

Atribuția principală care îți va reveni în obținerea unui credit, cu ajutorul brokerului de credite KIWI Finance, constă în furnizarea informațiilor și documentelor necesare și, în final, semnarea contractului de finanțare. Utilizează calculatorul de simulare a creditului, pentru a începe să concepi planul unei locuințe proprii. 

Sursa foto: Shutterstock

Calculator de rate KIWI Finance

Intră pe calculatorul de rate pe care ți l-am pregătit și vezi cam ce rată ai putea avea la creditul pe care ți-l dorești.

Calculează acum

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *